Låt ditt ljus lysa

Under sommaren har jag läst Sanna Ehdins bok “Höj din energi! – Finn din energikod: nyckeln till ett starkt, friskt och lyckligt liv.” Hon ställer bland annat frågan: “Om det vi har eller gör inte längre ger energi, varför stannar vi då kvar?”

Det kan finnas flera skäl till att vi inte följer våra drömmar. Vi kan vara rädda för att bryta av från det invanda och förlora andras godkännande, läs kärlek. Vi oroar oss för vad andra ska tycka. Vissa av oss är rädda för att inte hitta något bättre än det vi redan har, även om det vi har inte längre ger oss någon positiv energi – eller till och med tar energi. Inget ger så mycket trötthet och livsleda som att göra saker utan motivation. Ett säkert tecken på det, är att vi förströr oss med spel, facebook, internet mm eller till och med somnar på jobbet.

Vi kan också vara rädda för att förlora tryggheten i ett arbete, även om det spelat ut sin roll för oss. Sanna Ehdin råder oss då att börja med att förändra något i det lilla, ändra några av arbetsuppgifterna eller tillföra något som förändrar vår inställning till det vi gör. Ingen kommer att tala om det för oss, vi måste själva ta initiativet. Om det inte fungerar, behöver vi fundera på vad som är viktigast för oss i livet.

Nu tänker du: “Jo, men vissa förpliktelser måste man faktiskt uppfylla.” Men det handlar inte om att du ska slänga bort allt eller inte ta ansvar alls för barn och hem. Det handlar om att lägga ribban på en nivå som ger dig utrymme att leka mer och följa dina drömmar.

Särskilt vi kvinnor har en tendens att se till andras behov före våra egna. När du ger mer utrymme åt dina egna behov och tar ansvar för att själv tillgodose dem, känns det som att det tänds ett ljus inom dig. Dina ögon strålar och du blir mer tillfreds med livet. Och dina barn får en gladare mamma och en god förebild.

Lev din dröm genom att manifestera den du är. Du är ljus, och har en kreativ gåva att sprida ljuset till andra omkring dig. När du gör det som gör dig lycklig och förverkligar din dröm, får du själv mängder av energi. Det medför att du även sprider din glada, tillåtande och positiva energi omkring dig.

Nelson Mandela sa, i ett av hans mest berömda tal, troligen skrivet av Marianne Williamsson:

“Vår djupaste rädsla är inte att vi är otillräckliga.

Vår djupaste rädsla är, att vi är omåttligt kraftfulla. Det är vårt ljus, inte vårt mörker, som skrämmer oss mest.

Vi frågar oss själva; hur skulle jag kunna vara genial, underbar, begåvad, fantastisk? 

Men varför skulle inte Du vara det? Du är ett Guds barn. Att Du låtsas vara liten hjälper inte världen.

Det finns inget upplyst  i att krympa, för att andra människor inte ska känna sig osäkra i Din närhet.  

Vi är alla avsedda att lysa, så som barn gör.

Vi föddes för att manifestera Guds härlighet, som finns inom oss.

Den finns inte bara i några av oss. Den finns i var och en!

Och då vi låter vårt eget ljus lysa, ger vi omedvetet andra människor tillåtelse att göra samma sak.

När vi är befriade från vår egen rädsla, befriar vår närvaro automatiskt andra!” 

Jäklar, vad jag känner igen mig…

Så nu låter vi våra ljus lysa, tycker jag. “Sätt det ej under skäppan. Nej! Det ska få lysa klart.”

 

 

Mest lästa
Blogg

Prenumerera på våra blogginlägg och håll dig uppdaterad!

Vi åtar oss att skydda din integritet på hemsidan