Vad vi tror på

Vår filosofi

Varför gör vi det här? Varför går vi till jobbet? Vi brinner för att stärka både företags och människors förmåga att bli deras bästa version av sig själva. 

Att utvecklas. Att göra bättre. Att nå sin fulla potential. 

Och det är just den här ambitionen som kanske är det allra viktigaste kittet på Grothbolagen – tillsammans med värderingarna som hela vårt engagemang grundar sig på. De här är ledstjärnorna för kompassen vi bär med oss 365 dagar om året.

Kompetenta, mogna företag med samhällspatos.

Vi bygger bolag som alla arbetar med samhällsnytta på något sätt. Det kräver ofta fler upphandlingar, ökade kvalitetskrav och kunskap om de regler och föreskrifter som finns på området. 

Vi är specialiserade på att möta de krav som samhället med rätta ställer på oss för att få utföra jobbet. Vi vet hur.

I ständig rörelse.

Det enda som är konstant är förändring. För att vara det bästa alternativet för entreprenörer och partners är vi alltid nyfikna på vår omvärld och anpassar oss aktivt till de utmaningar som den, och därmed även vi själva, har. 

Som en del av Grothbolagen är du på vandring mot nya äventyr och vi ser till att ha kul på vägen. Glädje är en viktig drivkraft för oss. 

Genom medmänskliga möten blir vi bättre.

Att driva företag handlar om möten mellan människor. Möten med kunder. Med myndigheter. Med medarbetare. Med leverantörer. Listan kan göras oändlig.

Vår grundtro är att goda samarbeten leder till att allas behov och förväntningar blir tillgodosedda i så hög grad som möjligt. Både vi och världen blir helt enkelt lite bättre.

Vi bygger tillsammans.

Kommer ni ihåg när man samlades allihop för att bygga lego? Eller en koja i ett träd? Planering och skissande, jakten på rätt material och resurser och sedan själva byggandet. Kloka huvuden som funderade ihop. 

Olika erfarenheter och förmågor som tillsammans blev till något större. Hos oss ser det ut på ungefär samma sätt: i vår familj bygger vi företagen tillsammans. 

Och vi delar alla den glädje och stolthet som vi får när vi ser det nya växa fram.

Sju generationer framåt. Minst.

Vad kommer våra barnbarnsbarn säga om den jord vi överlämnar till dem? Är vattnet rent? Är luften klar? Kan de njuta av hennes gröna sköna skafferi? 

För oss är det självklart att bära den tanken med oss i allt som vi gör och tar oss an – ett professionellt företag tänker idag sju generationer framåt. Moder Jord är en hårt prövad dam som vi gör vårt allra bästa för att ta hand om.

Omtänksamhet är underskattat.

Att leda en verksamhet eller ett projekt handlar om att foga samman en mängd pusselbitar till en större bild. Ingen människa är en ö, och definitivt inte i en företagsfamilj. För att alla ska känna sig involverade och respekterade krävs en enorm lyhördhet och fingertoppskänsla för allas lika värde. 

Hos oss är det en mänsklig rättighet att bli sedd, förstådd och lyssnad till.