Lätt nu – Svårt sedan; Svårt nu – Lätt sedan

Visst har vi alla gått i fällan? Vi hoppas att situationen löser sig av sig själv så småningom, att personen ska förändra sig, att han eller hon ska förstå av sig själv. Att vi ska slippa ta tag i det jobbiga, det som vi helst vill undvika. Vi svarar något svävande och håller tummarna för att den andre förstår. Likt strutsen stoppar vi huvudet i sanden och hoppas att stormen ska blåsa över. Det gör det bara värre. Problemet kvarstår och växer dessutom med tiden, sväller över alla rimliga gränser. Vi snurrar in oss i konstiga förklaringar och tillfälliga lösningar som inte är det bästa för verksamheten.

Jo, visst är det mänskligt att inte orka ta tag i saker omedelbart när de uppstår. Men när vi gör det lätt för oss i stunden blir det svårare att hitta en lösning på sikt. Ta ett djupt andetag och upp med det hela på bordet bara! Du kommer att uppleva en stor lättnad när det hela är över. Och stolthet över att du vågade. Du vinner dessutom dina medarbetares respekt, du är en förebild som vågade göra det rätta.

Jag frågade en gång en erfaren företagsledare när det är dags att vidta åtgärder eller avbryta ett samarbete. Han svarade: “I samma stund som du får tanken!”

Mest lästa
Blogg

Prenumerera på våra blogginlägg och håll dig uppdaterad!

Vi åtar oss att skydda din integritet på hemsidan