Vem är superhjälte?

Ofta talar vi vuxna om hjältar i generella termer. Min kloka son E., snart 14 år gammal, berättade nyligen om hans syn på superhjältar. Han jämförde Superman och Batman. “Jo, skillnaden, vet du mamma, är synen de har på sig själva. Superman låtsas att han är en misslyckad journalist, sedan går han ut i världen i blå trikåer och flyttar planeter i universum med hjälp av tyngdlagen. Folkets jubel, men han är inte sig själv till vardags! Batman har ett anseende som en lyckad person i den verkliga världen, men sedan har han problem med sig själv, sin flickvän och försöker rädda medborgare i sin näromgivning, ofta med varierat resultat. Det handlar ofta om att Batman har goda intentioner, ändå är inte alla i staden glada över hjältedåden. Det är inte alltid som Batman lyckas. Och när han gör det använder han sin intelligens och fräcka, smarta prylar, inte bara råstyrka. Det känns mer som jag, liksom. Jag har svårare att relatera till Superman, jag är mer som Batman. Han är äkta! ”

Jag känner igen mig i E:s beskrivning. Visst är det så att vi ofta är barn inombords, vi går mest runt och låtsas att vi är vuxna. Batman står upp  för den han är i den reella världen men lever sedan ett hemligt hjälteliv, medan Superman går runt på gatorna och låtsas att han är en nörd enbart för att passa in bland oss andra nördar. Vad lär vi oss av detta? Jo, Batman vinner vårt hjärta, för han vågar visa sina svagheter. Han är den han är, utan att låtsas vara någon annan. Om vi vågar visa och använda oss av våra svagheter, blir vi starka.

Alla vi som innerst inne har intentionen och viljan att förändra världen till det bättre är superhjältar! Även om vi inte alltid lyckas. Och om vi vågar att visa vårt sanna bräckliga jag, utan att låtsas att vi är något annat, så är vi också superhjältar!!

Och du blir en ändå större superhjälte i andras ögon om du samtidigt vågar visa, och använder dig av, dina svagheter! En äkta medmänniska som vågar medge att livet inte alltid varit, eller är, så lätt, vinner vårt förtroende och blir en förebild i vardagen!

Mest lästa
Blogg

Prenumerera på våra blogginlägg och håll dig uppdaterad!

Vi åtar oss att skydda din integritet på hemsidan