Lätthet visar vägen

Sådant som du själv kan och som känns lustfyllt, naturligt och enkelt för dig, uppfattas ofta som svårt och krångligt av andra.

Har du kompetens eller erfarenhet inom roliga områden som du tycker att det är konstigt att inte alla kan? Blir du glad när du gör det, känns det lustfyllt? Blir du i vissa sammanhang förvånad över att människor omkring dig inte lyckats bättre? Känner du: “Det är ju bara att göra så här!”? Skulle du vilja hjälpa andra att lära sig det eller få tillgång till kompetensen? Är det något du brinner för och tycker är viktigt? Flyger tiden iväg när du sysslar med det? Då har du troligen funnit din egen gåva: din livsuppgift eller din personliga affärsidé.

Fundera över vad du har naturlig fallenhet att göra. Vad avhåller dig från att göra det? Hur mycket kan du tänka dig att satsa i tid och pengar? Att drömma är stort, att göra är bättre. Vilket är ditt första steg? Har du någon “lågt hängande frukt” som du kan starta med?

Lust, glädje och lätthet innebär inte att du besparas av motgångar. Det är i motvinden som din passion prövas. Håller den tillräckligt för att bildligt sett ta dig igenom ett stenigt knaggligt dike fullt av gyttja upp på motorvägen?

 

 

Mest lästa
Blogg

Prenumerera på våra blogginlägg och håll dig uppdaterad!

Vi åtar oss att skydda din integritet på hemsidan